Preventief en iedereen.

Het spreekwoord luidt : “Voorkomen is beter dan genezen”

Misschien voel je soms wat vermoeidheid in de rug, pijn in je schouder, heb je wel eens hoofdpijn, of verlies je wel eens een druppel urine. Je hebt wel eens gemerkt of iemand heeft je er op geattendeerd dat je wat krom of scheef zit, “tja zit in de familie”. Ook het ouder worden brengt soms ongemakken of belemmeringen met zich mee in het dagelijkse leven. Het zijn allemaal geen grote problemen, waarvoor je misschien niet de noodzaak van behandeling ziet.

Anderzijds zijn het kleine problemen of ongemakken die vaak met enkele zittingen te verminderen zijn. Heb jij er wel eens aan gedacht wat een gezond houdings- en bewegingspatroon voor je kan betekenen.

 

Behandeling bij Houding & Bewegen

Houding en Bewegen biedt je een structurele oplossing.
 • Wordt bewust van jouw houdings- en bewegingspatronen.
  Ervaar hoe een efficiënte houding en manier van bewegen bijdragen aan een optimale belasting en hoe jij zelf klachten op langere termijn kunt voorkomen.
 • Creëer inzicht in het ergonomisch inrichten van jouw omgeving.
  Het optimaliseren van de ergonomie in jouw woning of van jouw werkplek en het efficiënt gebruik van hulpmiddelen dragen bij aan een betere belasting op het lichaam.

Ter ondersteuning kan er een thuisbezoek ingepland worden.

 • Creëer inzicht in jouw patronen van slaap, stress en bewegen
  Vindt een optimale balans in jouw dagelijkse patronen m.b.t. slaap, voldoende ontspanning en bewegen.
 • Ervaar hoe oefeningen bijdrage aan de conditie van jouw lichaam.
  Middels oefeningen draag jij bij aan de conditie en ontspanning van jouw lichaam. Deze oefeningen zijn te integreren op het werk, tijdens het sporten of thuis.
 • Ook behandeling aan huis of op het werk mogelijk.