Klachten aan Arm Nek of Schouder

Je kunt pijn en beperkingen ervaren tijdens het bewegen of bij kracht zetten, maar ook kun je pijn ervaren in rust en weet je niet hoe je je arm kunt houden terwijl je zit of in bed ligt. Daarbij kan de pijn ook de ademhaling, het concentratievermogen, het slaappatroon en de stemming negatief beïnvloeden.  Je belandt in een vicieuze cirkel, waardoor je niet meer optimaal kunt functioneren.

Diversiteit bij Klachten aan Arm Nek of Schouder

Nnek-, schouderklachten kunnen zich op verschillende wijze manifesteren. Logisch aangezien de nek, schoudergordel ook een complex systeem is van samenwerkende structuren. De pijn kan voortkomen vanuit de nek, maar het probleem kan ook zuiver liggen in het schoudergewricht zelf of in de spieren van de schoudergordel.

Soms is het probleem duidelijk aan te geven. Er is sprake van bijvoorbeeld een: SubAcromiaal Pijn Syndroom (SAPS), bicepspees tendinose, bursitis, frozen shoulder, artrose, cervicale hernia, TOS etc. Maar vaak is de klacht niet duidelijk, het wordt dan a-specifiek genoemd, maar kan net zoveel hinder en pijn geven als een specifieke klacht.

 

Behandeling bij Houding & Bewegen.

Houding & Bewegen biedt je een structurele oplossing.
 • Ontdek de invloed van je houding en manier van bewegen in relatie tot de klacht.
  Door jouw dagelijkse activiteiten (o.a. werk, sport en hobby) te analyseren en te optimaliseren verminder je de belasting van de nek en schoudergordel en armen.
 • Creëer inzicht in hoe jij je omgeving zo efficiënt mogelijk kunt inzetten.
  Je bent in staat om je omgeving efficiënt in te richten, je meubilair of werkplek ergonomisch in te stellen of optimaal gebruik te maken van hulpmiddelen.
 • Wordt bewust van hoe stress de pijnklacht kan beïnvloeden.
  Wanneer nodig wordt er aandacht besteed aan hoe je met de stress om kunt gaan om je klacht positief te beïnvloeden.
 • Ervaar welke oefeningen jouw helpen bij de afname van je klachten.
  Middels eenvoudig te integreren oefeningen in het dagelijkse leven kun je de conditie en de coördinatie van nek-, schouder- en armspieren verbeteren.
 • Laat zo nodig sportmassage je ondersteunen bij de verbetering in jouw functioneren.
 • Ook behandeling aan huis of op het werk mogelijk.