Workshops: Houding & Bewegen bij lage rugklachten

Voor beide workshops geldt:

Doelgroep:

  • Bij zowel sterke als lichte klachten
  • of bij het ervaren van een sterke belasting van de lage rug of nek en schoudergordel in het dagelijkse leven.

Inhoud:

  • 6 Individuele bijeenkomsten van één uur. In overleg in te plannen op een tijd die jou schikt.
  • De aandacht zal worden gericht op:

Het persoonlijke houdings- en bewegingspatroon

Je wordt je bewust van wat de invloed is van jouw houdings- en bewegingspatroon op het lichaam. Door    te ervaren leer je hoe je de belasting op het lichaam efficiënt kan verdelen.

De dagelijkse activiteiten

N.a.v. jouw dagelijkse activiteiten zullen we de belasting op het lichaam nagaan. Welke belasting versterkt het lichaam, welke handelingen kunnen efficiënter uitgevoerd worden m.b.t. het voorkomen van overbelasting en hoe is de verdeling van de dagelijkse activiteiten.

De activiteits-omgeving

Houdings- en bewegingspatronen kunnen uitgelokt worden door de omgeving van de activiteit. Daarom is het zeer nuttig om na te gaan wat de invloed is van de omgeving op jouw houding en manier van bewegen. Je kunt hierbij denken aan o.a. : hoe stel ik mijn autostoel in, hoe hoog/laag is mijn fietsstuur, hoe kan ik het best mijn kantoor inrichten of juist de werkplaats op de bedrijfsvloer.

Klachtgerichte conditietraining

Wanneer er sprake is van over óf onder belasting van de klachtregio zullen we oefeningen aanbieden waarmee de conditie en het functioneren van het lichaam verbetert. Deze oefeningen zijn eenvoudig toe te passen in het dagelijkse leven of kunnen worden uitgevoerd als training thuis of in de sportschool.

Kosten:

De workshop wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. In de zorgverzekeringspolis vindt u uw recht op vergoeding van oefentherapie Mensendieck. Bij geen aanvullende verzekering bedragen de kosten 180,-

Voor meer informatie of voor het aanmelden voor een workshop kunt u contact opnemen met

Claudia & Michelle ∙ info@houdingenbewegen.nl ∙ 0297-769196